Ege Postası
Geri

İzmir'de FETÖ yalanıyla dolandırıcılık   

Kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir hakimin babasını, oğlunun adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini söyleyerek bir milyon lira dolandırdığı iddia edilen 12 kişi yakalandı İzmir'de FETÖ yalanıyla tuzak
İzmir'de FETÖ yalanıyla dolandırıcılık    
Haberler / 3. Sayfa
26 Ekim 2017 Perşembe 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, kendilerini savcı olarak tanıttıkları bir hakimin babasını, oğlunun adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini söyleyerek bir milyon lira dolandırdığı iddia edilen 12 kişi yakalandı.

Manisa'da yaşayan İzmir'de görevli bir hakimin babası O.D, polise başvurarak, kendilerini İzmir'de görevli bir savcı olarak tanıratak telefonla arayan kişilerin, "Oğlunuzun adı FETÖ soruşturmasında geçiyor. Oğlunuzu kurtarabiliriz" diyerek para talep ettiğini, sattığı gayrimenkuller ve arsalardan elde ettiği bir milyon lirayı kızının aracılığıyla 3 parça halinde verdiğini, dolandırıldığını anladığı için şikayetçi olduğunu bildirdi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen 17 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, İzmir'in Kemalpaşa ve Menemen ilçeleri ile Şanlıurfa merkez ve Akçakale ilçesinde 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı, 3 şüphelinin de başka suçtan tutuklu olduğu tespit edildi.

Paraları alıp kaçtığı tespit edilen iki şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

77 YAŞINDAKİ KADINI YARDIM YALANIYLA DOLANDIRDILAR

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kaymakamlıktan geldiğini söyleyen 2 şüphelinin, 77 yaşındaki kadını dolandırdığı öne sürüldü. 

Alınan bilgiye göre, Kaymakçı Mahallesinde ikamet eden Firdevs Yıldız'ın kapısını kaymakamlıktan geldiğini söyleyen 2 kişi çaldı. 

Yıldız'a yardım amaçlı 1 kasa nar, 5 kilogram patates ve 200 lira para veren şüpheliler, Yıldız'dan yapılan yardımın 100 lira olduğunu ve 100 lira geri vermesini söyledi. 

Daha sonra yaşlı kadının çantasını 100 lira almak bahanesiyle karıştıran şüphelilerin, çantada bulanan yaklaşık 7 bin lirayı çaldığı iddia edildi. 

Yıldız'ın Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurması üzerine çalışma yapan ekipler, şüphelilerin 3 kişi olduğunu tespit etti. 

Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası